måndag 20 april 2015

Ont i Ländryggen? Del 10 Skogspromenader som smärtlindring

Naprapat DavidVikten av att röra på sig är för många underskattad. Men hur skönt är det inte att få komma ut i Slottskogen och ta en promenad och andas frisk luft? Eller varför inte sticka ut på en löprunda i det fina vädret? 

Smärtlindring
Nu på senare tid har man funnit att om vi är ute och promenerar i skogen eller springer (var som helst) 30 min 3 gånger/vecka. Då fungerar dina smärthämmande system så mycket bättre. De fungerar så pass bra som att du skulle ätit morfin varje dag, om du då hade behövt smärtlindringen. Men du slipper alla de andra hemska biverkningarna av att äta morfin-läkemedel.

Bra biverkningar
Om du inte behöver den smärthämmande effekten så får du ändå del av alla de andra positiva effekterna av att motionera regelbundet. Du blir gladare, sover bättre, har lättare att hålla vikten, kan hantera stress bättre, får starkare skelett och muskler, får bättre kondition osv.

Du kan även förebygga många sjukdomar eller förbättra dem genom att röra på dig mer som tex: Depression, högt blodtryck, diabetes, kärlkramp, reumatiska sjukdomar, ont i ländryggen, bröstcancer, prostatacancer, listan kan göra lång. 

Kroppen behöver få röra sig. Låter du den få göra det? Låt den få göra det idag!

Läs gärna andra delar av serien: Ont i ländryggen?
Del 1 Julgranen
Del 2 Korsetten
Del 3 Stående traktion
Del 4 Liggande traktion
Del 5 Stretch av djupa sätesmuskeln
Del 6 Stretch av stora sätesmuskeln
Del 7 Stretch av höftböjaren
Del 9 Nervmobilisering av Ischiasnerven


Leg. Naprapat David
Ps. Titta in här på bloggen eller kom till kliniken så får du mer hjälp med din hälsa.
Boka tid idag: Online bokning av tid här | För akuta tider ring:  070-64 88 640

Inga kommentarer: