tisdag 10 december 2013

Drug Muggers - Mediciner som stjäl näringen ur din mat

Ipren är inte så intelligent ändå.
Visste du att de allra flesta och vanligaste medicinerna stjäl näring ur din mat? Detta är en av huvudorsakerna till alla biverkningarna som våra mediciner har idag. Det är inte något som talas högt om men det är fakta. Det finns massor med forskning på alla läkemedel och många studier enbart på dessa områden.

Det finns en bra lösning på problemet, det är inte att sluta äta dina mediciner. Utan att ta reda på exakt vilka ämnen som du inte får i dig tillräckligt av och ta tillskott av de specifika ämnet du då förmodligen lider brist på. Medicinerna har ju den effekten den ska ha och jag ifrågasätter inte läkare som skriver ut dom. Men du kan fråga din läkare vad dina mediciner stjäl för näringsämnen. Samt om du bör ta några tillskott för att täcka upp detta. Ofta kan lösningen vara att bara köpa hem just de vitaminer eller mineraler som blir förstörda eller får ett hämmat upptag i kombination med just ditt läkemedel. Detta kan hjälpa dig att bli av med nästintill alla biverkningar, och hade inte det varit lyxigt.


Tre vanliga exempel på Drug Muggers. Även om du KAN få dessa bieffekter, betyder det inte att du FÅR dom. Rådfråga din läkare det är han som är experten på din personliga medicinering och är ansvarig för att den ska vara korrekt.

NSAID - Ipren, Ibupofen, Naproxen: Stjäl c-vitamin, folsyra och järn. Detta kan orsaka: Hjärtfel, ökad risk för cancer, ökad risk för fosterskador, depression, diarré, muntorrhet och ökade antal infektioner/sjukdomar.  

Blodtrycks medicinen - Beta blockerare: Stjäl coenzym Q10 och melantonin. Detta kan orsaka: Muskelkramper, oregelbundna hjärtslag, hjärtfel, insomnia, avbruten sömn och utmattning.

Alla Östrogen innehållande tabletter: Stjäl magnesium, zink, b-vitaminer och c-vitamin. Detta kan orsaka: Hjärtfel, utmattning, candida infektion, ökad risk för stroke och cancer, IBS, depression, insomnia, sänkt immunitet, minnesförlust, irritabilitet, nerv smärta och hypothyroidism.

För mer information och källa till dagens blogginlägg se boken Drug Muggers av Suzy Cohen. Se även hennes hemsida www.dearpharmacist.com/Gå till nästa blogginlägget
Gå till förra blogginlägget
Leg. Naprapat David
Ps. Titta in här på bloggen eller kom till kliniken så får du mer hjälp med din hälsa.
Boka tid idag: Online bokning av tid här | För akuta tider ring:  070-64 88 640

Inga kommentarer: