torsdag 10 oktober 2013

Use it or loose it

Naprapat Göteborg
Använd det du har eller förlora det du har. Det vi gör mycket blir vi bra på, det vi använder har vi kvar. Men tyvärr blir vi dåliga på det vi inte gör.

Detta gäller i allra högsta grad när vi kommer till vårt fysiska jag. Våra kroppar är fantastiskt bra på att anpassa sig. Om du tränar extremt hårt och lägger ner din kraft och energi på något så lyckas det, åtminstone nästan, alltid. Men om du slutar göra det som krävs så finns det stor chans att saker börja gå sämre för dig.

Glöm inte bort att använda det du har och träna på det du vill ha mer av. Allt ifrån hjärna till både rörelseförmåga, balans, motorik, muskelkontroll, muskelstryka och så mycket mer går att påverka.

Praktiskt exempel/Hemövning: Om du suttit still en hel dag du ändå vill ha kvar rörelsen i alla leder lika mycket som du har nu, använd den rörelsen du har idag, i varje led, i hela kroppen.

Då håller du dig rörligare och slipper bli så stel att du behöver hjälp av mig eller mina kollegor därute. Vi hjälper dig gärna på vägen mot en bättre hälsa men det är i slutändan du som har ansvaret på ditt bord för din hälsa.


- Naprapat DavidPs. Titta in här på bloggen eller kom till kliniken så får du mer hjälp med din hälsa.
Boka tid idag på: 070-64 88 640  |  550kr/behandling á 30min


Inga kommentarer: