tisdag 24 september 2019

Lutande ryggskott? Lateral shift?

Jag har själv drabbats många gånger av att det smärtar till i ländryggen och så fastnar jag lutande åt vänster/höger. Det gör SVINONT och suger. Men när jag hittade den här övningen så blev jag glad för den hjälper en att lossa på massor av det där stela lederna i ländryggen. Testa själv eller dela till en vän som ibland får ryggskott och kan luta riktigt illa.

LATERAL SHIFT - utförande
Vänd dig med den sidan som lutar bort från mitten mot en stabil vägg ca 20-30cm från väggen och luta som en fura. Du böjer armbågen på armen som är mot väggen och sen sätter du den andra armens hand på rumpan/bäckenet. Den handen ska sedan trycka bäckenet mot väggen ca 10ggr. Andas ut djupt när du trycker med handen mot bäckenet. Övningen får gärna utföras en gång i timmen fram tills det är lika rörligt på den sidan som på den andra sidan.

HEADS UP.
Detta  ska inte stråla ner i benet på samma sida som handen på bäckenet. Men kan ibland stråla/smärta på utsidan av höften på sidan med böjd armbåge. Det får däremot kännas en hel del i ryggen, men inte mer än en 0-4 smärta på en 0-10 gradig skala där 10 är värsta tänkbara smärtan och 0 är ingen smärta. Dessutom ska man komma längre och längre och det ska göra mindre och mindre ont desto mer du håller på med övningen.

Sprid ordet - Dela - Kommentera
Dela gärna vidare om du lärt dig något, har du fler tips och råd så skriv dom gärna i kommentator fältet här nedan!


Boka en tid
Då går även bra att boka en tid för mer hjälp med din andning och övriga hälsa


Boka tid knapp
Bild på Naprapat David Björhag

-Leg. Naprapat David
Ps. Titta in här på bloggen eller kom till kliniken i Göteborg så får du mer hjälp med din hälsa.
Boka tid idag: Online bokning av tid här | För akuta tider ring:  070-64 88 640

Inga kommentarer: